Реконструкцијом која је завршена крајем прошле године, Крамерова улица је добила нови изглед. Међутим, неколико месеци након окончаних радова, поново ће се приступити затварању Крамерове улице зарад поновне реконструкције.
Председник Скупштине Општине Кула, Велибор Милојичић, истакао је да се нада да ће овог пута реконструкција протећи у најбољем реду.
– „Од 3. маја ће поново, нажалост, морати да се изведу одређени радови у Крамеровој улици. Наиме, у децембру су завршени радови на реконструкцији Крамерове улице. Због временских услова констатовани су многи недостаци на коловозној конструкцији. У складу са уговором који смо потписали са извођачем радова, од стране надзорног органа су констатоване неправилности у раду. Председник Општине је инсистирао на састанку ком сам ја присуствовао, као представник локалне самоуправе, на којем је усаглашено да није довољно квалитетно, тј. да је било пропуста у извођењу радова на коловозној конструкцији. У складу са тим и у складу са потписаним уговором, констатовали смо да су то недостаци које је извођач дужан да отклони у гарантном року, тј. у периоду од две године и направили смо динамички план са којим желим да упознам грађане Куле. Констатовани су сви недостаци, извођач и произвођач коцки су се обавезали да ће, о њиховом трошку, у наредних 25-30 дана, поново бити извођени радови на постављању коцки на коловозној конструкцији, што подразумева да ће од 3. маја бити затворена Крамерова улица у делу од Поште до моста, где ће се извршити подизање комплетне коцке, постизање збијености. По пројектима збијеност је требала да износи 50 посто, овај пут ће износити 100 посто, где ће се нанети нови слој ризле и где ће се поново пресложити сва коцка са свим бетонским радовима, у смислу сливних решетки и прелаза у улици Ђуре Стругара и Јосипа Крамера због ниских температура сви бетонски радови су пропали и то је сада очигледно и грађани с правом негодују. Оно што желим да истакнем овом приликом је да, сви радови који ће бити изведени грађане неће коштати ни један једини динар, да ће све трошкове радова сносити извођач радова и произвођач коцки. Оно што јесте проблем и што молимо грађане за разумевање је да ће наредних 25 дана поново имати ситуацију да ће у два дела, прво део од Крамерове до Поште, а у другом делу од Лењинове до улице Маршала Тита поновно бити промењен режим саобраћаја. Проценили смо да је то неопходно урадити и ,наравно, наша обавеза је да штитимо интересе грађана. Очигледан је пропуст извођача, једноставно боље је спречити него касније лечити. Надамо се да ћемо на овај начин отклонити све недостатке и да ће Крамерова добити онакав изглед какав треба да буде“.

kula popravke
С обзиром да је најбитније да се задати рокови испоштују, остаје да се види да ли ће извођач радова овог пута оправдати поверење. Ако све буде по плану, Кула ће на лето добити Крамерову каква је и замишљена по почетном пројекту.

Почетком маја реконструкција Крамерове улице